Περισσότερες συμβουλές για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά!

Το λίπος που μαζεύεται στην κοιλιακή περιοχή ονομάζεται σπλαχνικό λίπος, γνωστό στους περισσότερους από εμάς ως λίπος της κοιλιάς.

Δεν έχει σημασία αν ο σωματότυπός μας είναι μεγάλος ή μικρός, το να χάσουμε το λίπος της κοιλιάς όμως, είναι μια επίπονη διαδικασία για όλους μας. Το έχω πει πάλι ότι το λίπος στην κοιλιά είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Όσο περισσότερο λίπος της κοιλιάς έχετε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να υποστείτε καρδιακή νόσο, διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο ή υπέρταση.

Πως δημιουργείτε το λίπος της κοιλιάς;

* Η καθιστική ζωή χωρίς σωματική δραστηριότητα θα αυξήσει αναπόφευκτα το κοιλιακό λίπος.

* Μια ισορροπημένη, υψηλή σε θερμίδες δίαιτα, η υπερκατανάλωση τροφής κυρίως με υδατάνθρακες, τα σάκχαρα και τα τρανς λιπαρά είναι μία σοβαρή απόδειξη.

* Άλλα στοιχεία που είναι υπεύθυνα για την έξαρση του κοιλιακού λίπους είναι το στρες (ορμόνες που παράγονται από το άγχος) και το κάπνισμα (το οποίο διεγείρει τις ίδιες ορμόνες όπως το στρες).

* Ένας άλλος παράγοντας είναι η γενετική σύσταση που μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο αν θα είναι πιο επιρρεπείς κάποιοι στην απόκτηση λίπους στο στομάχι.

Πώς διώχνουμε το λίπος στην κοιλιά;

Δεν μπορείτε επιτόπου να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάποιες ασκήσεις, όπως κοιλιακούς, αεροβική, steps, τρέξιμο και φυσικά καλή διατροφή, με στόχο να περιορίσετε το λίπος της κοιλιάς. Σημαντικό επίσης είναι και δίαφορες ασκήσεις με βάρυ, γιατί όπως έχουμε πει οι μυς καίνε λίπος μετά από ώρες αφότου ολοκληρώσετε κάποιο πρόγραμμα.

Όμως, η έλλειψη σωματικής άσκησης είναι ένα από τα πιό σημαντικά πράγματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατο το χάσετε το λίπος σε αυτή την περιοχή του σώματος.

Αν δεν μπορείτε επιτόπου να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά, η πραγματική και μόνη λύση είναι ένας συνδυασμός αερόβιας άσκησης και βάρη μαζί, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή.

Τώρα, διαβάστε προσεκτικά.

«Η άσκηση με μία υγιή διατροφή, που ελέγχονται οιθερμίδες κατά τη διάρκεια της δίαιτας είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά γρήγορα!"

Η αερόβια προπόνηση για 30 λεπτά έως μία ώρα κάθε ημέρα είναι επαρκής.

Αν μπορείτε να ενσωματώσετε αυτήν την άσκηση στην καθημερινότητά σας ακόμα καλύτερα.

* Περπάτημα από και προς την εργασία σας για 20-30 λεπτά με κανονικό ρυθμό ή ακόμα καλύτερα εάν έχετε ποδήλατο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αδυνατίσετε εύκολότερα και πιό γρήγορα.

* Κάντε τζόκινγκ, είναι μια άλλη καταπληκτική εναλλακτική λύση και ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το στρες.

* Αν βρείτε την αερόβια άσκηση που σας αρέσει τότε θα είναι πολύ πιό εύκολο να συνεχίσετε και να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Η προπόνηση με βάρη είναι απαραίτητη για την απόκτηση δυνατών μυών οι οποίοι, με τη σειρά τους, τονώνουν το μεταβολισμού σας - περισσότεροι μύες σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες - και έτσι η διαδικασία της καύσης από το λίπος της κοιλιάς, θα τείνει να είναι πολύ πιο αποτελεσματική και λιγότερο σαν να είναι αγγαρεία.

* Λάβετε υπόψη ότι η προπόνηση με βάρη που κάνει μία γυναίκα, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει μυς με τον ίδιο τρόπο που ένας άντρας κάνει προπόνηση. Η γυναίκα έχει διαφορετική διαπλάση και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαραίτητες για να έχει γερά κόκαλα και ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα.

* Οι ασκήσεις κοιλιακών θα τονώσουν και θα κάνουν πιό επίπεδη την κοιλιά, αλλά τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να είναι ορατά εάν δεν μειωθεί το κοιλιακό λίπος.
* Κάντε ένα περίπατο ή τρέξτε με μέτριο ρυθμό πριν από το πρωινό.

Συμβουλές για τη διατροφή σας:

Έχοντας μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή χωρίς στην πραγματικότητα να κάνετε εξαντρητική δίαιτα, βοηθά στον καθορισμό νέων μοντέλων τρόπου ζωής για να είστε και πιό υγιείς.

Εάν αυτό γίνει σκοπόε της ζωής σας, τότε με τις διατροφικές σας συνήθειες θα μειωθεί το λίπος σας, θα πετύχετε την απώλεια βάρους χωρίς καμία τρομακτικό προσπάθεια και δεν θα ανησυχείτε για το ποιό διατροφικό πλάνο θα πρέπει να ακολουθήσετε.


* Προσέξτε και αποφύγετε, τα υδρογονωμένα τρόφιμα και άλλα προϊόντα που περιέχουν τρανς λιπαρά.

* Να τρώτε άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

* Φάτε ψωμί ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι που περιέχει πολλές φυτικές ίνες και βοηθάει το πεπτικό σύστημα. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο με το καστανό ρύζι σαν συνοδευτικό του γεύματός σας.

* Πίνετε άφθονο νερό για να μείνει ενυδατωμένο και να καθαρίσει το σώμα σας. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στο να ρυθμιστεί η όρεξή σας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα σε αυτό το blog για να πάρετε περισσότερες ιδέες για το πως θα χάσετε τα κιλά που σας βασανίζουν.

Περισσότερα για Fitness - Δίαιτα - Διατροφή


-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger