Πως να αποτοξινώσετε το σώμα σας - Το κλειδί για καλύτερη υγεία!

Το σώμα μας δέχεται καθημερινά πολλές τοξίνες από διάφορες τροφές και οτιδήποτε πίνουμε, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Παρακάτω υπάρχουν 10 τρόποι για να ξεκινήσετε την αποτοξίνωση του σώματος.

Η άσκηση από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο για αιώνες και η διατροφή με θρεπτικές ουσίες, πέρα από την αποτοξίνωση, βοηθάει στη βελτιστοποίηση της υγείας και στην αποφυγή πολλών ασθενειών.

Πώς Γίνεται η αποτοξίνωση;
Βασικά, αποτοξίνωση σημαίνει καθαρισμός του αίματος. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με την απομάκρυνση τοξινών από το αίμα, που στη συνέχεια αποβάλλονται μέσω των εντέρων, των πνευμόνων, των λεμφαδενών και του δέρματος. Ωστόσο, όταν το σύστημα αυτό τίθεται σε κίνδυνο, οι "ακαθαρσίες" δεν φιλτράρονται σωστά και κάθε κύτταρο στο σώμα επηρεάζεται αρνητικά.

Πώς ξέρετε εάν πρέπει να Αποτοξινωθείτε;
Ο καθένας θα πρέπει να προβαίνει σε αυτό το πρόγραμμα αποτοξίνωσης τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ένα μικρό αποτοξινωτικό πρόγραμμα ή ολόκληρο το σώμα καθαρίζει καιείναι γενικά ασφαλές. Στην πραγματικότητα, επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μία αποτοξίνωση είναι ευεργετική για την υγεία. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος για τις θηλάζουσες μητέρες, τα παιδιά και τους ασθενείς με χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες, καρκίνο ή φυματίωση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με το αν η αποτοξίνωση είναι κατάλληλη για εσάς.

Πως μπορείτε να ξεκινήσετε;
Αποβάλτε το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα, τα σάκχαρα και τα κορεσμένα λίπη, τα οποία λειτουργούν ως τοξίνες στο σώμα και θέτουν εμπόδια στην διαδικασία καθαρισμού του οργανισμού. Επίσης, περιορίστε τη χρήση των χημικών που βασίζονται στα καθαριστικά οικιακής χρήσης και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας της υγείας (αφρόλουτρα, σαμπουάν, αποσμητικά και οδοντόκρεμες), χρησιμοποιώντας φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Ένας άλλος αποτρεπτικός παράγοντας για την καλή υγεία είναι το στρες, το οποίο ενεργοποιεί το σώμα σας να απελευθερώσει τις ορμόνες του στρες στο σώμα σας. Αν και αυτές οι ορμόνες μπορούν να προσφέρουν την "αδρεναλίνη" για να κερδίσετε παραδείγματος χάριν, έναν αγώνα ή να κλείσετε μία συμφωνία, σε μεγάλες ποσότητες δημιουργούν τις τοξίνες και επιβραδύνουν τα ένζυμα αποτοξίνωσης στο συκώτι. Έτσι είναι μια καλή ιδέα για την απεξάρτηση από αγχωτικές καταστάσεις της ζωής μαζί με την αποτοξίνωση του σώματός σας. Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για την ανακούφιση του στρες.

Ποιό πρόγραμμα αποτοξίνωσης είναι καλύτερο για εσάς;
Πολλά προγράμματα παίρνουν περίπου 7 ημέρες, διότι, το σώμα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να καθαρίσει το αίμα. Ένα καλό πρόγραμμα, είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη πενθήμερη δίαιτα αποτοξίνωσης ώστε να επιτρέψει στο πεπτικό σύστημα να ξεκουραστεί. Χρήσιμες συμβουλές όπως, τα συμπληρώματα, τα βότανα, η άσκηση και μία υδροθεραπεία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος.

Για 3-7 ημέρες να πίνετε μόνο χυμούς από φρέσκα φρούτα και χυμούς λαχανικών και νερό, για να απελευθερωθούν αποτελεσματικά οι τοξίνες.

Προγράμματα αποτοξίνωσης με συμπληρώματα, που περιέχουν συνήθως φυτικές ίνες, βιταμίνες, βότανα και μέταλλα υπάρχουν στην αγορά, ακολουθώντας βέβαια και τις οδηγίες χρήσης.


10 τρόποι για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί:
Μετά από ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, μπορεί να καθαρίσει το σώμα σας καθημερινά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, και τρόπου ζωής.

1. Τρώτε άφθονες ίνες, συμπεριλαμβανομένου του καφέ ρυζιού και βιολογικής καλλιέργειας φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Παντζάρια, ραδίκια, αγκινάρες, λάχανο και μπρόκολο, είναι άριστα τρόφιμα για αποτοξίνωση.

2. Καθαρίστε ο ήπαρ με βότανα, όπως η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού.

3. Πάρτε βιταμίνη C, η οποία βοηθά το ήπαρ να διώχνει τις τοξίνες.

4. Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

5. Αναπνεύστε βαθιά ώστε το οξυγόνο να κυκλοφορεί καλύτερα στο αίμα σας.

6. Διώξτε το άγχος τονίζοντας τα θετικά συναισθήματα.

7. Κάντε υδροθεραπεία με ένα πολύ ζεστό ντους για πέντε λεπτά, αφήνοντας το νερό να τρέξει στην πλάτη σας. Ακολουθήστε με κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Κάντε αυτό τρεις φορές, και στη συνέχεια ξαπλώστε στο κρεβάτι για 30 λεπτά.

8. Εάν έχετε τη δυνατότητα βρείτε μια σάουνα και καθίστε μέσα ώσπου να ιδρώσετε , ώστε το σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες μέσω της εφίδρωσης.

9. Γερό βούρτσισμα του δέρματος και πλύσιμο των ποδιών για να αφαιρεθούν οι τοξίνες από τους πόρους σας. Ειδικές βούρτσες είναι διαθέσιμες σε καταστήματα προϊόντων.

10. Ποιος είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για αποτοξίνωση; Η άσκηση. Μία ώρα κάθε μέρα. Επίσης προσπαθήστε να κάνετε πολεμικές τέχνες, είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει ασκήσεις ειδικά για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό, όπως και πολλές άλλες ασκήσεις με συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία.

Τα παραπάνω θα βοηθήσουν σημαντικά στην καλυτέρευση της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, σε συνδυασμό με ένα καλό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, πολύ σημαντικό και ευεργετικό, που έχει χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα για Fitness - Δίαιτα - Διατροφή


-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger