Τροφές που Ενισχύουν το Μεταβολισμό και βοηθούν στο να χάσετε βάρος!

Ακόμα κι αν γεννιόμαστε με ένα ορισμένο είδος μεταβολισμού, διάφορα τρόφιμα έχουν κατά καιρούς προταθεί ως τρόφιμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι πράγματι ορισμένες ουσίες (όπως η καφεΐνη), μπορούν να αυξήσουν το μεταβολικό ρυθμό μας. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι με την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, θα χάσουμε 10 κιλά μέσα σε μία ημέρα. Σημαίνει απλά, ότι ακόμα και μια μικρή... αύξηση του μεταβολισμού μπορεί να έχει αισθητά αποτελέσματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά Τρόφιμα που Ενισχύουν το Μεταβολισμό:

1. Μουστάρδα: σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό μας έως και κατά 25-30% για μερικές ώρες μετά την κατανάλωση.

2. Μπανάνες: οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, μια φυσική ουσία που αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και βοηθά στο να κάψουμε το λίπος.

3. Μήλα: ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας με ασφαλή και φυσικό τρόπο. Μειώνουν την πείνα, επειδή περιέχουν πολλές διαλυτές φυτικές ίνες που μπορούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα πρόσθετο όφελος για την υγεία είναι και η ικανότητά τους να μειώνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση.

4. Καφές: όχι μόνο δεν διεγείρει την πέψη, αλλά μπορεί επίσης να προωθήσει την και την καύση των λιπών. Ορισμένες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ο καφές μπορεί να οδηγήσει σε μια μεταβολική αύξηση μέχρι και 10%. Ωστόσο, θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ, σε μόλις ένα φλιτζάνι το πρωί και ένα το απόγευμα. Επίσης, προσπαθήστε να το πιείτε χωρίς να προσθέσετε πολλή ζάχαρη και να βάζετε γάλα.

5. Σολομός: ο σολομός είναι ένας δυναμίτης καλών λιπαρών. Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να μειώσουν την όρεξη και να σταματήσουν την πείνα. Μπορείτε να τρώτε 2-3 μερίδες σολομού την εβδομάδα, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων, τουλάχιστον κατά 35%. Όταν τον αγοράζετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του είναι ένα ζωντανό ροζ. Αν δεν τον τηγανίσετε, θα είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μπορεί να σας κρατήσει πλήρες για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και να δώσει στο σώμα σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

6. Πιπέρι καγιέν: Βοηθάει πάρα πολύ στην καύση θερμίδων. Οι επιστήμονες στην Ταϊβάν έχουν ανακαλύψει ότι μια ουσία που περιέχεται στο τσίλι και στο πιπέρι καγιέν, που ονομάζεται καψαϊκίνη, μπορεί να οδηγήσει τα κύτταρα του λίπους σε αυτοκαταστροφή! Τα προ-λιποκύτταρα αυτά, με την καψαϊκίνη, πεθαίνουν προτού να εξελιχθούν σε ώριμα λιποκύτταρα. Τα άτομα που κατανάλωσαν το εκχύλισμα καψαϊκίνης παρουσίασαν μία μεγάλη μείωση στο σωματικό τους λίπος.

7. Τσάι: διεγείρει την παραγωγή της αδρεναλίνης. Αυτή η ορμόνη μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση του λίπους από τον λιπώδη ιστό.

8. Καρότα: Έχουν μια πολύ καλή διατροφική αξία και μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολικό ρυθμό σας, ειδικά αν τρώγονται ωμά.

9. Φράουλα: αυτό το φρούτο μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για το συκώτι, το οποίο είναι καλό γιατί το ήπαρ απελευθερώνει τοξίνες που μερικές φορές επιβραδύνουν το μεταβολισμό.

10. Φύκη: μπορεί να ικανοποιήσουν την όρεξη και έχουν επίσης την ικανότητα να μετατρέπουν τα σάκχαρα και τα λίπη σε ενέργεια.

Θέλετε να βρείτε τον καλύτερο για να ρυθμίσετε το μεταβολισμό σας και να χάσετε βάρος, όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Κάντε κλικ εδώ!


 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger