Σχετικά με τον συνδυασμό τροφίμων για την απώλεια βάρους

Ο συνδυασμός τροφίμων για την απώλεια βάρους είναι από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για να διώξει κάποιος απο πάνω του τα ανεπιθύμητα κιλά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά προγράμματα και βιβλία σχετικά με το συνδυασμό των τροφίμων για την απώλεια βάρους που ισχυρίζονται ότι μπορείτε να χάσετε βάρος αποτελεσματικά, αν μπορείτε να αποφύγετε το
συνδυασμό υδατανθράκων με πρωτεΐνες ή τους υδατάνθρακες με το λίπος. Ο λόγος είναι επειδή οι συνδυασμοί αυτοί μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν διάφορα είδη ενζύμων για την πέψη.

Πώς λειτουργεί το πεπτικό μας σύστημα

Ένα από τα κύρια σημεία με τον συνδυασμό τροφίμων για την απώλεια βάρους, είναι η  σημασία που έχει το πεπτικό μας σύστημα και πώς αυτό είναι σε θέση
να χωνέψει την τροφή μας. Ο εγκέφαλος είναι αυτός που δίνει την εντολή για το πώς το πεπτικό μας σύστημα θα πρέπει να χωνέψει την τροφή.
Για παράδειγμα, κάθε φορά που τρώμε ένα φαγητό, μέσω της γεύσης, στέλνονται σήματα στον εγκέφαλο, για ποιά  τροφή πρόκειται και πως θα την χωνέψει το πεπτικό σύστημα.

Μας αρέσει να τρώμε μια ποικιλία τροφών σε κάθε γεύμα, γι 'αυτό ο εγκέφαλος προσπαθεί να
αφομοιώσει τις γεύσεις που τρώμε και να κατευθύνει το στομάχι στη σωστή διαδικασία της πέψης.
Το αποτέλεσμα είναι ότι μερικά από τα τρόφιμα που καταλήγουν στο στομάχι, να μην αφομοιώνονται σωστά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η οξύτητα. Ωστόσο, ο συνδυασμός των τροφίμων για την απώλεια βάρους μας επιτρέπει ακόμα να φάμε ένα συνδυασμό από τα
αγαπημένα φαγητά μας χωρίς απαραίτητα να έχουμε αργότερα πεπτικά προβλήματα.

Συνδυάζοντας τα άμυλα και τις πρωτεΐνες

Ένα γεύμα μπορεί να συνδυάζει υψηλά σε πρωτεΐνες τρόφιμα, άμυλα  και γλυκά όλα σε ένα γεύμα. Η θεωρία πίσω από αυτό, είναι ότι χρειαζόμαστε όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων που μπορεί να μας προσφέρει ένα γεύμα, έτσι ώστε να μπορούμε τελικά να τα τρώμε μαζί. Μία «αμυλούχα» τροφή (π.χ. ζυμαρικά, πατάτες, ρύζι κ.λπ.)απαιτεί αλκαλικό περιβάλλον για την πλήρη πέψη της και άρα δεν πρέπει να συνδυάζεται με φρούτα που εμπεριέχουν οξέα ή με πρωτεϊνούχες τροφές (π.χ. κρέας, κοτόπουλο, ψάρι κ.λπ.) οι οποίες συμβάλλουν στη σημαντική έκκριση υδροχλωρικού οξέος από το στομάχι.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε τα αγαπημένα τρόφιμά σας χωρίς να έχετε πεπτικά προβλήματα και χωρίς να αυξηθεί το σωματικό σας βάρος:


Φάτε άμυλα και λιπαρά οξέα χωριστά, διότι εξουδετερώνουν τα
αλκαλικά οξέα που απαιτούνται για την πέψη των αμύλων. Εάν αυτό συμβεί,
αυτό οδηγεί σε δυσπεψία.

Τρώτε πρωτεΐνες και όξινα τρόφιμα χωριστά, διότι τα όξινα τρόφιμα
εμποδίζουν τη διαδικασία της πέψης που απαιτείται για την πρωτεΐνη.

Μια άλλη μέθοδος για το συνδυασμό των τροφίμων για την απώλεια
βάρους είναι να τρώτε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες χωριστά δεδομένου
ότι η πεπτική μέθοδος που απαιτείται για το ένα αναστέλλει την πέψη του άλλου.

Σωστός συνδυασμός των τροφίμων

Να θυμάστε ότι ο συνδυασμός των τροφίμων είναι σημαντικός για να γίνει η σωστή πέψη, η αφομοίωση και η αξιοποίηση όλων των θρεπτικών συστατικών μέσα στο σώμα σας, ώστε να μπορείτε να έχετε περισσότερη ενέργεια και να είστε πιό υγιείς.

Σχεδιάστε τα γεύματά σας

Ο σωστός συνδυασμός των γευμάτων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της
αύξησης βάρους, γιατί έτσι θα είστε σε θέση να φτιάξετε τους σωστούς συνδυασμούς
τροφίμων όταν προγραμματίζετε τα γεύματά σας.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε έναν πιό υγιή τρόπο ζωής και να μην επιβαρύνουμε το πεπτικό μας σύστημα!


 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger