Χάστε βάρος ακόμη και την ώρα που κοιμάστε - Κάντε αναερόβια άσκηση για γρήγορη απώλεια βάρους

Όταν λέω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να κάνουν αναερόβια άσκηση γιατί είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος της απώλειας του βάρους τους, οι περισσότεροι σκέφτονται ότι έχω κάνει λάθος στη λέξη "αναερόβια" ή κάτι τέτοιο.

Η λέξη "αναερόβια" δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά όσο η λέξη "αερόμπικ". Ποια είναι λοιπόν η σημασία της λέξης "αναερόβια"; Λοιπόν ο πιο απλός ορισμός είναι "χωρίς αέρα", ενώ αερόμπικ σημαίνει "με αέρα".

Σε αντίθεση με την αεροβική γυμναστική όπου ο οργανισμός χρειάζεται και χρησιμοποιεί πολλή αέρα ή οξυγόνου κατά τη διάρκεια μιάς άσκησης, π.χ. όταν κολυμπάτε οι μυς χρειάζονται πολύ οξυγόνο, η αναερόβια άσκηση, απαιτεί ελάχιστο ή πολύ λιγότερο οξυγόνο για τους μυς κατά τη διάρκεια της προπόνηση.

Στη προπόνηση με βάρη, το σώμα αντιδρά με διαφορετικό τρόπο από ό, τι κατά τη διάρκεια που κάνετε τζόκινγκ 30 έως 45 λεπτά. Με την αεροβική γυμναστική, το σώμα σας θα κάψει πολύ οξυγόνο και άμεσα διαθέσιμους υδατάνθρακες. Μετά την άσκηση το σώμα σας θα "προσπαθήσει" να αντικαταστήσει τους υδατάνθρακες που έκαψε και αν δεν καταφέρει να τους πάρει στο επόμενο γεύμα σας, το σώμα σας θα μετατρέψει ένα μικρό κομμάτι του αποθεματικού λίπους, σε υδατάνθρακες. Αυτό είναι καλό, γιατί με την πάροδο του χρόνου, ανάλογα με το τι και πόσο θα τρώτε, θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Υπάρχουν άτομα τώρα, που όταν κάνουν τόσο έντονες ασκήσεις αεροβικής ή με βάρη, μετά την άσκηση, δεν παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό τους και έτσι το σώμα αναγκάζεται να χρεισιμοποιήσει ένα μέρος από το "αποθεματικό" λίπος για ενέργεια.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω εν συντομία, πως για να χτίσετε μυς και να διατηρήσετε τη μυική σας μάζα, απαιτείται μία σημαντική ποσότητα ενέργειας. Δεν λέμε να γίνεται σαν τους bodybuilders με τους τεράστιους μυς, απλά θα μπορούσατε να κάνετε 10-12 επαναλήψεις χωρίς μεγάλη δυσκολία, για να διατηρήσετε την μυική σας μάζα.

Άρα το συμπέρασμα βγαίνει απο το γεγονός, ότι για να κάψετε το επιθυμητό λίπος, θα πρέπει να κάνετε και αναερόβια άσκηση. Απο εκεί προκύπτει με το "Χάστε βάρος ακόμη και την ώρα που κοιμάστε" στον τίτλο, αφού η αναερόβια άσκηση βοηθάει στο να κάψετε το λίπος ακόμα και όταν έχετε πέσει για ύπνο.


 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger