Θέλετε πραγματικά να κάψετε το λίπος; Διαβάστε εδώ πως...

Υπάρχει κάτι σύντομο για να χάσετε βάρος; Ναι, και αυτό το ονομάζουμε "τρόφιμα για καύση του λίπους"! Ορισμένα τρόφιμα (όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο)μπορεί να βοηθήσουν το σώμα σας κάψει περισσότερες θερμίδες και να διώξει το λίπος.


Λοιπόν, εδώ είναι τα 10 καλύτερα τρόφιμα για κάψιμο του λίπους και για απώλεια βάρους:


1. Κανέλα: Ακριβώς μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, εάν το προσθέσετε π.χ. στον καφέ ή το γεύμα, μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος, μειώνει την έκκριση ινσουλίνης και βοηθά το σώμα σας να κάψει λίπος αντί να το αποθηκεύσει. Επιπλέον, η κανέλα είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει τη ζάχαρη και ελαττώνει και την ημερήσια θερμιδική πρόσληψή σας. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα στο γάλα ή τα τρόφιμά σας για να βοηθήσει τη διαδικασία του μεταβολισμού σας.

2. Αυγά: Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα έδειξε ότι οι γυναίκες, που έτρωγαν πρωινό που αποτελείται από αυγά, τοστ και μαρμελάδα, έχασαν το διπλάσιο βάρος με εκείνες που έτρωγαν την ίδια ποσότητα θερμίδων χωρίς τα αυγά! Οι πρωτεΐνες που περιέχονται σε ένα αυγό, μπορεί να σας κρατήσουν πλήρες για πολλές ώρες, οπότε η πείνα έχει μειωθεί σημαντικά.

3. Κουρκουμάς: Είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της ινδικής κουζίνας που είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, επίσης είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το συκώτι από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και βοηθά τον οργανισμό να κάψει λίπος.

4. Πιπέρι καγιέν: Αυτό το καυτό καρύκευμα μειώνει τον κίνδυνο της υπερβολικής ινσουλίνης στον οργανισμό, επιταχύνει τον μεταβολισμό και μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα.

5. Ξύδι: Το ξύδι δεν περιέχει θερμίδες, ενώ η πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη ξυδιού σε κάθε γεύμα αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα!

6. Φακές: Οι φακές έχουν πολλές πρωτεΐνες και σίδηρο, τα δύο συστατικά που μπορεί να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας και να αποτρέψουν την έκκριση της ινσουλίνης, η οποία προκαλεί την αποθήκευση του λίπους στο σώμα και ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα.

7. Σκόρδο: Διαλύει το λίπος και τη χοληστερόλη, σκοτώνει τα βακτηρίδια και προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, τα γεύματα που περιλαμβάνουν σκόρδο μειώνουν την όρεξη. Σύμφωνα με μια μελέτη, τα παχύσαρκα άτομα που περιλάμβαναν σκόρδο στη διατροφή τους έχασαν κατά μέσο όρο 5-6 κιλά σε σύγκριση με άλλους που έχασαν μόλις 2 κιλά! Επίσης, η ισχυρή γεύση του σκόρδου κάνει το φαγητό πιο νόστιμ και φυσικά αυξάνει το κορεσμό.

8. Καφές: Έχει τη δύναμη να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας. Η καφεΐνη που περιέχει, αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού σας κατά 15%, πράγμα που σημαίνει ότι καίτε 30-50 επιπλέον θερμίδες καθημερινά χωρίς να κάνετε τίποτα.

9. Κουνουπίδι: Το κουνουπίδι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Ακριβώς μισό φλιτζάνι κουνουπίδι, παρέχει το 36% των ημερήσιων αναγκών σας για τη βιταμίνη C. Επιπλέον, αυτό το λαχανικό καταπολεμά τον καρκίνο και έχει πολύ λίγες θερμίδες.

10. Ντομάτες: Κάθε φορά που τρώτε μια ντομάτα αυξάνεται το αίσθημα του κορεσμού και σας βοηθά να ελαττώσετε την ημερήσια πρόσληψη των θερμίδων σας. Επίσης το περιέχει λυκοπένιο, το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των φυτοχημικών ουσιών. Πρόκειται για μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που περιέχεται στις ντομάτες και στα παράγωγά της. Εκτός από τις ντομάτες, λυκοπένιο υπάρχει και σε άλλα φρούτα και λαχανικά όπως καρπούζι, ροζ γκρέιπφρουτ και παπάγια.

Δοκιμάστε αυτές τις τροφές και θα δείτε ότι κάποιο χρονικό διάστημα θα αλλάξει το σώμα σας (ενέργεια) και θα φτάσετε γρηγορότερα στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Περισσότερα για Fitness - Δίαιτα - Διατροφή

-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger