Βοηθάει τελικά η ποσότητα των θερμίδων στη μακροζωία και την αντιγήρανση;

Πριν από πολλούς αιώνες ο άνθρωπος ήθελε να έχει υγεία και μακροζωία και άρχισε να τρώει μικρές ποσότητες τροφών.

Μία αρχαία επιγραφή σε έναν Αιγυπτιακό τάφο λέει πως: "Ο άνθρωπος ζει με το 1/4 αυτών που τρώει, με τα άλλα 3/4 ζει ο γιατρός του". Αυτό έδειχνε πως οι Αιγύπτιοι, πίστευαν ότι η περιττή ποσότητα τροφής συμβάλλει στην αρρώστια και τον θάνατο.

Από μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Μακ Κέι του πανεπιστημίου Κορνές, προκύπτει ότι, στα ζώα που έδιναν λίγες θερμίδες στο διαιτολόγιό τους, αυξήθηκε ο χρόνος ζωής τους κατά 60%. Ένας άλλος ερευνητής και γεροντολόγος, ο Δρ Γουόλφορντ του πανεπιστημίου U.C.L.A. στο Λος Άντζελες, απέδειξε πως η ελλάτωση θερμίδων στο διαιτολόγιο ενός ζώου, χωρίς να στερείται τις βιταμίνες και τα μέταλλα, αυξήθηκε η ζωή του κατά 20%.
Αυτό που τελικά είχε σημασία, δεν ήταν η αύξηση του χρόνου ζωής, αλλά ότι τα ζώα παρέμεναν υγιή μέχρι και το τέλος.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η ελάττωση θερμίδων με θρεπτικά συστατικά, κυρίως από φυσικές ανεπεξέργαστες τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και μέχρι τα 120 χρόνια ζωής του ανθρώπου.

Θα πρέπει όλοι μας να καταλλάβουμε, πως τροφές όπως, μπισκότα, τσιπς, αναψυκτικά, πάστες, λουκανικόπιτες και άλλες τέτοιου είδους τροφές, επιβαρύνουν το σώμα με περιττές θερμίδες, ενώ μία δίαιτα, μέτρια σε θερμίδες αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, επιβραδύνει τη γήρανση.

Τέλος εάν έχετε σκοπό να ξεκινήσετε μία ισορροπημένη δίαιτα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τότε ρίξτε μία ματιά εδώ.

-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger