Πώς να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες!

Θέλετε να ανακαλύψετε πώς να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες; Αν το θλελετε πραγματικά, τότε θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Το να χάσετε 5 κιλά μέσα σε δύο εβδομάδες είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται, ειδικά αν ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες.


Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες:


* Μην τρώτε αργά το βράδυ: Μια έρευνα για τους φοιτητές κολλεγίου που έτρωγαν αργά το βράδυ έδειξε ότι είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι αν φάτε ένα μεγάλο γεύμα λίγο πριν πάτε για ύπνο, θα αυξηθούν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα σας για ένα χρονικό διάστημα. Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων σχετίζονται με το μεταβολικό σύνδρομο και την αντίσταση στην ινσουλίνη που οδηγεί στην αύξηση του βάρους. Οι ερευνητές πρότειναν ένα θεωρητικό πλαίσιο για να εξηγήσουν γιατί ένα μεγάλο δείπνο μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, αν τρώτε 500 θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε οι μύες σας θα κάψουν αυτές τις θερμίδες και θα τις μετατρέψουν σε ενέργεια. Όμως, εάν η κατανάλωση γίνει ακριβώς πριν τον ύπνο, και δεν συνοδεύεται από κάποια μορφή σωματικής άσκησης, το σώμα δεν έχει άλλη επιλογή και θα αποθηκεύσει αυτές τις θερμίδες ως λίπος.

* Πάντα να τρώτε πρωινό: Μια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν σημαντικά χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), σε σύγκριση με εκείνους που παραλείπουν το πρωινό. Ωστόσο, πρέπει να γίνει σαφές ότι όταν πρόκειται για την επίδραση του πρωινού στο σωματικό βάρος, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη το είδος των τροφών που πρέπει να καταναλωθούν. Η κατανάλωση ψωμιού και δημητριακών στο πρωινό φαίνεται να έχει μια πιο θετική επίδραση στην απώλεια βάρους από ό, τι να καταναλώνετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπος και χοληστερόλη, όπως το κρέας. Η κατανάλωση υδατανθράκων για πρωινό, φαίνεται να οδηγεί στην πρόληψη της παχυσαρκίας, ιδίως στις γυναίκες. Είναι σαφές ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί η διαφορά από την επίδραση της κατανάλωσης υδατανθράκων στα δύο φύλα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα άτομα που καταναλώνουν πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες έχουν χαμηλότερο βάρος. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι παχύσαρκοι παραλείπουν το πρωινό επειδή αισθάνονται ότι θα προσθέσει επιπλέον θερμίδες κατα τη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι άνθρωποι που είχαν τελικά επιτυχία στην απώλεια του βάρους, αποδείχθηκε ότι όταν έτρωγαν πρωινό δεν πρόσθεταν επιπλέον θερμίδες. Αντίθετα, μαζί με την αυξημένη φυσική δραστηριότητα, πιθανόν και να δίνει περισσότερη ενέργεια.

* Καταναλώστε περισσότερα τρόφιμα που καίνε το λίπος : Πολλές πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες τροφές συμβάλλουν στη μείωση της συσσώρευσης λίπους. Ωστόσο, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτά τα τρόφιμα θα σας αδυνατίσουν με ένα μαγικό τρόπο, αλλά ενδέχεται να συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους. Για παράδειγμα, η καψαϊκίνη ( είναι η δραστική ουσία της ξερής κόκκινης πιπεριάς "τσίλι"), συνδέεται με μια αύξηση στο μεταβολισμό. Συγκεκριμένα, η κατανάλωσή της μπορεί να οδηγήσει στην αυξημένη οξείδωση του λίπους στο λιπώδη ιστό και το ήπαρ, καθώς και σε μείωση του κοιλιακού λίπους. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τρώγοντας 5 γραμμάρια σάλτσας ταμπάσκο μαζί με τις με το φαγητό, τότε μπορεί να αυξηθεί ο μεταβολισμός σας έως και 15%, για περίπου 2 ώρες μετά το γεύμα.

Για να έχετε μία θερμιδική ισορροπία και έλεγχο του βάρους σας, σημαντική επίδραση θα έχει και μία τροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Περισσότερα για Fitness - Δίαιτα - Διατροφή

-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger