Πως να χάσετε το λίπος στην κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι!

Θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς και να αποκτήσετε ωραίους και δυνατούς κοιλιακούς μέχρι το καλοκαίρι; Αν ναι, τότε διαβάστε τα παρακάτω. Αλλά, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι προκαλεί το λίπος στην κοιλιά.

Το κοιλιακό λίπος στο ανθρώπινο σώμα, υπήρχε από την αρχή του ανθρωπίνου γένους, διότι όταν η τροφή ήταν λιγοστή, τότε ήταν πολύ χρήσιμο να αποθηκεύεται λίπος στην κοιλιά, ώστε να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την επιβίωση του ανθρώπου. Αλλά τώρα που τα τρόφιμα είναι άφθονα, το κοιλιακό λίπος όχι μόνο δεν είναι χρήσιμο, αλλά είναι ιδιαίτερα τοξικό και επιβλαβές. Η υπερβολική συσσώρευση βάρους στην κοιλιακή χώρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την διαταραχή των λιπιδίων του αίματος (υψηλή χοληστερόλη), την αγγειακή φλεγμονή, την αντίσταση στην ινσουλίνη, την υπέρταση, το σακχαρώδη διαβήτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Το επιπλέον βάρος στο στομάχι είναι γεμάτο από τις τοξίνες που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Από εκεί, οι τοξίνες λειτουργούν ως μία "βόμβα" γιατί παράγουν πολλές ελεύθερες ρίζες και άλλα επιβλαβή "υποπροϊόντα" του μεταβολισμού. Η διαδικασία αυτή προκαλεί φλεγμονή, ορμονικές ανισορροπίες, αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, υπέρταση και οδηγεί σε πρόωρη καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων.

Αλλά ποια είναι η αιτία της "κοιλιακής παχυσαρκίας"; Η αιτία είναι η μακροχρόνια διαταραχή της ισορροπίας βιοχημικών του σώματος που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως ο καθιστικός τρόπος ζωής, το υπερβολικό άγχος, το κάπνισμα, το πολύ αλκοόλ και η ανθυγιεινή διατροφή.

Όπως μπορείτε να δείτε, το να χάσετε το κοιλιακό λίπος μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, εκτός από το ότι θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά βήματα για να φτάσετε στο στόχο σας:

* Αλλαγή στον τρόπο που ξεκινάτε μία δίαιτα: Θα πρέπει να αρχίσετε να καταναλώνετε περισσότερα μονοακόρεστα λίπη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι δίαιτες που βασίζονται σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στη μείωση του λίπους στο στομάχι σε σύγκριση με τις δίαιτες που βασίζονται στους υδατάνθρακες. Τα μονοακόρεστα λίπη βρίσκονται στο ελαιόλαδο, τις ελιές, τους ξηρούς καρπούς και το αβοκάντο. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε τα τρανς λιπαρά οπωσδήποτε. Αυτά τα λίπη είναι κυρίως υπεύθυνα για την αύξηση του λιπώδους ιστού. Πρέπει λοιπόν να μείνετε μακριά από τη μαργαρίνη, τα χάμπουργκερ, τα τσίζμπεργκερ, τα ποπ κορν, τις τηγανητές πατάτες, το τηγανητό κρέας και τα γλυκά.
* Άσκηση: Κάντε ασκήσεις για να αποκτήσετε κοιλιακούς . Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια άσκηση που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγάλους και δυνατούς κοιλιακούς:

1. Ξαπλώστε ανάσκελα με το δεξί σας πόδι λυγισμένο, και να αγγίζει το έδαφος.
2. Το αριστερό πόδι να είναι τεντωμένο στο πάτωμα.
3. Τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από τη μέση σας.
4. Σηκώστε το κεφάλι σας ελαφρώς και τους ώμους σας από το έδαφος, εκπνέοντας για την σύσφιξη των κοιλιακών σας.
5. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα.
6. Κάντε 8 επαναλήψεις είτε με το δεξί είτε με το αριστερό πόδι που ανέφερα παραπάνω. (Καλή Επιτυχία!)

Συνοψίζοντας, θα σας έλεγα, πως το κοιλιακό λίπος είναι από τα πιό δύσκολα σημεία στο ανθρώπινο σώμα, για να φύγει. Αυτά που προανέφερα, θα πρέπει να γίνουν με σωστή διατροφή και πειθαρχία, γιατί μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας να λαχταρίσετε να φάτε μία σοκολάτα ή ένα πατατάκι κλπ, χωρίς να σκεφτείτε, πως για να χάσετε τις θερμίδες που πήρατε πρέπει να ιδρώσετε. Προσοχή λοιπόν!

ACAI BERRY - Διατροφικός θησαυρός

-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger