Δίαιτα με χαμηλές θερμίδες. Όλη η αλήθεια για την αποτελεσματικότητα με τις δίαιτες χαμηλών θερμίδων.

Μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η απώλεια βάρους, αναπόφευκτα θα επιστρέψει πάλι και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτό.

Μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αποδεικνύει ότι οι επαναλαμβανόμενες δίαιτες απώλειας βάρους, είναι πιό δύσκολες.

Σε αυτό το πείραμα, 80 παχύσαρκοι ασθενείς έκαναν δίαιτα. Κάθε ένας από αυτούς έχασε κατά μέσο όρο 16 κιλά για 231 ημέρες. Αφού ξανά πήραν το βάρος που είχαν χάσει, τους έβαλαν ξανά ακριβώς την ίδια δίαιτα. Αλλά αυτή τη φορά, έχασαν 12 κιλά σε 184 ημέρες κατά μέσο όρο. Που σημαίνει ότι οι πολλές δίαιτες τελικά τους έκαναν να χάνουν κάθε τόσο, όλο και λιγότερο βάρος.

Αλλά, γιατί συμβαίνει αυτό;

Όταν εσείς οι ίδιοι δεν τρώτε καμία φορά τίποτα, προκειμένου να χάσοετε βάρος, χάνετε μυϊκή μάζα μαζί με λίπος. Με αυτό τον τρόπο όταν θα επιστρέψετε στον παλιό τρόπο ζωής που σας έκανε να αποκτήσετε το υπερβολικό βάρος, τότε, εκτός από το βάρος που παίρνετε πάλι, αυξάνεται και το συνολικό ποσό του λίπους του σώματός σας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα γίνετε ακόμη πιο παχύσαρκοι και στο τέλος θα έχετε λιγότερη μυϊκή μάζα, η οποία μειώνει και την ικανότητα να κάψετε θερμίδες. Να θυμάστε, ότι οι μύες καίνε τις θερμίδες και τα λιπώδη κύτταρα τις αποθηκεύουν, πράγμα που σημαίνει ότι όσου λιγότερους μύες, τόσο λιγότερο λίπος καίτε.

Επιπλέον, οι δίαιτες με χαμηλές θερμίδες αυξάνουν τον όγκο του θυρεοειδή αδένα σας και παράγουν λιγότερο Τ-3, η οποία είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει το ρυθμό του μεταβολισμού σας. Το αποτέλεσμα είναι ότι το μεταβολικό ποσοστό σας μειώνεται κατά περίπου 15%, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την πιθανότητα να χάσετε βάρος. Κανονικά, αν απλά γυρίσετε πίσω στις παλιές διατροφικές σας συνήθειες, η T-3 θα πρέπει να επιστρέψει στο φυσιολογικό της επίπεδο και ο μεταβολισμός σας, θα πρέπει επίσης να είναι πλήρως λειτουργικός. Δυστυχώς, αν χάσετε μυϊκή μάζα, η T-3 θα είναι χαμηλότερη από πριν και θα καταλήξετε να έχετε έναν πιο αργό μεταβολισμό.

Έτσι, πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα;

Για μία υγιεινή και μόνιμη απώλεια βάρους θα πρέπει να ακολουθήσετε μια προπόνηση που αυξάνει τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα και να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή. Αν δεν κάνετε κάτι από τα παραπάνω, τότε θα χάσετε τη μυική σας μάζα και θα γίνετε παχύτεροι.

Για να χάσετε κάθε επιπλέον κιλό όσο το δυνατόν γρηγορότερα, χωρίς επίπονες και μεγάλες προσπάθειες, τότε δοκιμάστε αυτή την μέθοδο και θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα! Εξάλλου είπαμε ότι οι πολλές δίαιτες μονο κακό κάνουν στον μεταβολισμό μας!

Δείτε τη μέθοδο εδω.


 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger