Πώς η διατροφή σας καταστρέφει το μεταβολισμό σας και ποιά τρόφιμα αυξάνουν το Μεταβολικό Ρυθμό

Ο μεταβολισμός μπορεί απλά να περιγραφεί ως η ποσότητα της ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα για να κάψει τα τρόφιμα που έχετε φάει. Ο μεταβολισμός είναι σταθερός, δεν σταματά ποτέ, μόνο επιβραδύνεται ή επιταχύνεται σύμφωνα με τις ενδείξεις που δίνονται μέσα από την πρόσληψη της τροφής. Ενώ η πραγματική μεταβολική διαδικασία αποτελείται από χιλιάδες χημικές αντιδράσεις, η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορεί να τροποποιηθεί προσαρμόζωντας τη διατροφή σας.

Ο μεταβολισμός ευδοκιμεί σε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Πολλές δίαιτες σήμερα βασίζονται στο χαμηλό επίπεδο πρόσληψης υδατανθράκων και πρόσληψης πρωτεϊνών, ωστόσο, η προσέγγιση αυτή, επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και κάνει την απώλεια βάρους πιο δύσκολη μακροπρόθεσμα. Πολλοί άνθρωποι έχουν κοπιάσει για να φτιάξουν μυς, ενώ χάνουν το λίπος μέσα από αυτές τις δίαιτες και ο κύριος λόγος είναι ότι  επιβραδύνεται η μεταβολική δραστηριότητα.

Μπορείτε να αυξήσετε το μεταβολικό ρυθμό του σώματός σας με την κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Ένα βασικό, όμως, είναι να τρώτε το σωστό είδος των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών για την απώλεια βάρους. Δύο πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, για παράδειγμα, ψωμιά που γίνονται με επεξεργασία αλεύρων και σακχάρων. Τα αφύσικα συστατικά επίσης, είναι καταστροφικά για το μεταβολισμό σας.

Να τρώτε ολικής αλέσεως ψωμιά που γίνονται με ακατέργαστα υλικά, και περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν το μεταβολισμό σας να γίνει πιο αποτελεσματικός. Για τις πρωτεΐνες, οι καλύτερες πηγές δεν είναι κατ 'ανάγκην η μπριζόλα ή τα χάμπουργκερ. Προτιμείστε τρόφιμα όπως, ψάρια, ξηροί καρποί (κυρίως αμύγδαλα) και φυσικά άπαχο βοδινό κρέας για να πάρετε την πρωτεΐνη για την καύση λίπους που χρειάζεται ο μεταβολισμός σας.

Για να είναι επιτυχής η απώλεια βάρους, θα πρέπει να γίνει όπως λέμε μία "έναρξη άλματος" του μεταβολισμού σας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, σε συνδυασμό με αλλαγές στη διατροφή σας, είναι τα βάρη. Οι αδύνατοι μύες δυσκολεύονται να κάψουν θερμίδες, δίνοντας στο μεταβολισμό σας μια πιό μικρή ώθηση. Για να χάσετε βάρος μόνιμα, φτιάξτε τη μυϊκή σας μάζα και αλλάξτε την διατροφή σας με φυσικές τροφές, ώστε να αυξηθεί ο μεταβολισμός σας και να κάψετε περισσότερες θερμίδες απο αυτές που πήρατε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τρία γεύματα την μέρα, για να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων σε κάθε γεύμα. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός των θερμίδων που βρίσκονται σε κάθε γεύμα, αυξάνουν την πιθανότητα το σώμα, να πρέπει να αποθηκεύσει κάποιες ως λίπος, δεδομένου ότι δεν μπορεί να κάψει όλες τις θερμίδες σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, προσπαθήστε να τρώτε μικρότερες μερίδες, έξι έως οκτώ φορές την ημέρα. Όταν ο συνολικός αριθμός των θερμίδων μειώνεται ελαφρά, "ξεγελάτε" το σώμα σας στη σκέψη ότι οι θερμίδες είναι άφθονες και έτσι ο μεταβολισμός σας θα αρχίσει να επιταχύνει.

Με αυτό τον τρόπο, το σώμα σας θα προσαρμοστεί στα νέα επίπεδα και η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα ωραίο συνδυασμό της υγιεινής διατροφής των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, με την αύξηση της μυϊκής μάζας, καθώς και ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης.

Περισσότερα για Fitness - Δίαιτα - Διατροφή
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger