Επιταχύνεται το μεταβολισμό σας με τις παρακάτω τροφές...

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε μια δίαιτα, συνήθως δεν νιώθουμε και τόσο καλά για όλα αυτά τα αγαπημένα τρόφιμα που πρέπει να θυσιάσουμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι τα τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά ή η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια του βάρους, να σας κρατάνε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να σας βοηθήσουν να έχετε ένα επίπεδο στομάχι.

5 τροφές έκπληξη για τον μεταβολισμό:

1. Ζυμαρικά: τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και το ρύζι περιέχεουν 70% νερό και τα τρόφιμα που περιέχουν πολύ νερό μπορεί να σας κρατήσουν χορτασμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως αποδείχτηκε από την έρευνα που διεξήχθηκε από το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής. Επιπλέον, οι υδατάνθρακες που περιέχονται στα ζυμαρικά αυξάνουν την έκκριση σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Μπορείτε να φάτε μισό φλιτζάνι ζυμαρικά κάθε μέρα, αλλά προτιμείστε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

2. Πατάτες: Οι πατάτες μπορούν να κάψουν το λίπος. Η πατάτες είναι η πιο παρεξηγημένη τροφή, και αυτό γιατί συνήθως είτε τις τηγανίζουμε ή τις βουτάμε στη σάλτσα και την κρέμα γάλακτος. Αλλά, να τρώτε πατάτες βραστές ή ψητές (χωρίς βούτυρο) γιατί θα σας βοηθήσουν στο να χάσετε βάρος.

3. Φυστικοβούτυρο: Πλούσιο σε υγιή λίπη, το φυστικοβούτυρο σας βοηθά να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά. Μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (βρίσκονται σε αφθονία σε φυστικοβούτυρο και άλλους ξηρούς καρπούς), αποτρέπει τη συσσώρευση του βάρους γύρω από τη μέση, σας βοηθάει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα από το «Harvard School of Public Health» κατέδειξε ότι οι γυναίκες, που έτρωγαν μια μερίδα φρούτων ή μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο δύο φορές την εβδομάδα, πήραν λιγότερο βάρος από αυτές που απέφευγαν αυτά τα τρόφιμα. Ένα σνακ με φυστικοβούτυρο (ένα κουταλάκι του γλυκού) σας χορταίνει για τουλάχιστον 2 ώρες, σε σύγκριση με ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες, το οποίο κόβει την όρεξη σας για ακριβώς 30 λεπτά.

4. Τυρί: Το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σας βοηθά να κάψετε θερμίδες. Φυσικά, δεν μιλάμε για τυριά όπως το άσπρο τυρί (φέτα) που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος, αλλά τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το ασβέστιο που περιέχεται στο τυρί βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να κάψει θερμίδες και λίπος, ενώ η έλλειψη ασβεστίου προκαλεί την απελευθέρωση μιάς ορμόνης, η οποία προκαλεί περαιτέρω αποθήκευση του λίπους στο σώμα. Επιπλέον, μια διατροφή που περιέχει 300-400 γραμμάρια ασβεστίου καθημερινά μπορεί να σας κάνει να χάσετε περισσότερο βάρος, σε σύγκριση με μια δίαιτα που περιέχει τις ίδιες θερμίδες, αλλά είναι φτωχή σε ασβέστιο.

5. Σοκολάτα: Τουλάχιστον το 97% των ανθρώπων βιώνουν την λαχτάρα για γλυκά και κυρίως σοκολάτα. Διατροφολόγοι απο όλο τον κόσμο έχουν πλέον συμφωνήσει ότι είναι καλύτερο να ικανοποιήσες την λαχτάρα σου για ένα γλυκό παρά να καταπιέζεσαι για τον αν πρέπει να το φας. Οι άνθρωποι που καταπιέζουν την ανάγκη τους για τη σοκολάτα, καταλήγουν να παίρνουν 2 με 3 φορές περισσότερες θερμίδες από διάφορα άλλα σνακ. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να τρώτε τη μαύρη σοκολάτα, διότι εκτός του ότι βοηθάει στη δίαιτα, έχει και ευεργετικές ιδιότητες.

Γρήγοροι τρόποι για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας
-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger