Πως θα χάσετε 5 κιλά σε μία εβδομάδα!

Αν θέλετε να χάσετε 5 κιλά σε μία εβδομάδα, τότε μην επιλέξετε ως μέθοδο την πείνα. Οι αυστηρές δίαιτες μειώνουν σημαντικά το μεταβολισμό σας και αν έχετε έναν αργό μεταβολισμό, τότε θα κάψετε θερμίδες με δυσκολία. Θα έχετε χαμηλή ενέργεια, ακόμη και αν χάσετε 5 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα πάρετε πάλι αυτά τα 5 κιλά.

Υγεία - Fitness

Ο ισχυρότερος σύμμαχος σας για να χάσετε 5 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα είναι η Πρωτεΐνη!

Οι μύες μας αποτελούνται κυρίως από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσίνη. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη μάζα των μυών σας, θα πρέπει να πάρετ μέσω των τροφίμων την ίδια αναλογία των αμινοξέων που βρίσκονται μέσα στους μυς. Αλλά, γιατί θα πρέπει να νοιάζεστε για τη διατήρηση της μυϊκής σας μάζας; Διότι, οι μύες καίνε τις θερμίδες και αυξάνουν τον μεταβολισμό! Οπότε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταναλώνουμε κάποια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη κάθε μέρα. Το κρέας και ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Ο εχθρός σας: Οι απλοί υδατάνθρακες

Οι απλοί υδατάνθρακες περιλαμβάνουν όλα τα σάκχαρα, όπως σακχαρόζη, γλυκόζη, φρουκτόζη (ζάχαρη φρούτων) και λακτόζη (σάκχαρο του γάλακτος). Απαιτούν λίγη πέψη για να πάνε κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος, αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Παρέχουν ενέργεια στο σώμα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Οι απλοί υδατάνθρακες είναι μόνο κενές θερμίδες, που δεν βιταμίνες, μέταλλα ή ίνες και δεν έχουν σχεδόν καμία θρεπτική αξία. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα απλά σάκχαρα καταστρέφουν τα δόντια και επίσης:

* Συμβάλει στην παχυσαρκία, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και δυσανεξίας στη γλυκόζη.

* Και αυξάνει τα τριγλυκερίδια στο αίμα και στην χοληστερόλη, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να μείνετε μακριά από τη ζάχαρη, τους χυμούς φρούτων, τις καραμέλες, τα κέικ, το άσπρο ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και τα περισσότερα σιτηρά.

Ωστόσο, η εξάλειψη των υδατανθράκων από τη διατροφή σας είναι πραγματικά μια πολύ κακή ιδέα. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι που κάνουν χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες συνήθως υποφέρουν από τα ακόλουθα συμπτώματα:

* Με την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας πέφτουν σε λήθαργο, επειδή ο μεταβολισμός επιβραδύνει τη διατήρηση των αποθεμάτων γλυκογόνου των μυών στο σώμα.
* Απώλεια μυών.
* Κατάθλιψη και οξυθυμία, με αποτέλεσμα να διαταράσσετε ο εγκέφαλος.
* Η τάση να ξανά πάρετε όλα τα κιλά που χάσατε, μετά το τέλος της δίαιτας.

Υγεία - Fitness

Ποια είναι η λύση;

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να χάσετε 5 κιλά σε μία εβδομάδα είναι να αντικαταστήσετε τους απλούς υδατάνθρακες με τους σύνθετους υδατάνθρακες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος αργά, δίνουν περισσότερη ενέργεια και ικανοποιούν την πείνα για πολύ περισσότερο καιρό. Μερικά παραδείγματα των τροφίμων που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες είναι: το σπανάκι, το κριθάρι, τα μήλα, τα μαρούλια, το μαύρο ψωμί, το μούσλι, το άγριο ρύζι, το καφέ ρύζι, τα φασόλια, η σόγια, οι μελιτζάνες και το γάλα σόγιας.

Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μία καλή δίαιτα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα που θα θέλατε, υπαρχει μία μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το λίπος με φυσικό τρόπο.

Δείτε εδώ!

-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger