Δείτε 10 πολύ καλές συμβουλές για απώλεια βάρους!

Έχω αναφέρει πως πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση τροφίμων για να χάσετε βάρος, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, δεν επιφέρει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να χάσουν βάρος, ακόμα και αν ακολουθήσουν μια αυστηρή δίαιτα.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο ο θυρεοειδής αδένας, αλλά και αυτό που ονομάζεται «ενδιάμεσος μεταβολισμός", που είναι ο μηχανισμός που καίει σάκχαρα, λίπη και πρωτεΐνες που περιέχονται στα τρόφιμα. Τα τρόφιμα που τρώμε αναλύονται σε απλές ουσίες, για να απορροφηθούν στο τέλος από τον οργανισμό. Ωστόσο, ο μηχανισμός του μεταβολισμού επηρεάζεται από την παραγωγή των ορμονών καθώς και από τις διατροφικές επιλογές μας.
Τρώγοντας πολύ λίπος, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες μπορεί συντριβούν τα επινεφρίδια, το ήπαρ και το πάγκρεας και να μπλοκάριστεί η έκκριση ορμονών. Ακόμη και οι συσσωρευμένες τοξίνες μπορει οδηγήσουν σε έναν αργό μεταβολισμό.

10 πολύ καλές συμβουλές για να χάσετε βάρος:

1. Τρώτε πικάντικες τροφές : Οι πικάντικες τροφές μπορεί να σας κάνουν να ιδρώσετε και μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του μεταβολισμού σας.

2. Κοιμηθείτε καλά το βράδυ: Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να παίρνουν βάρος.

3. Πίνετε περισσότερο νερό: Το νερό είναι το λιπαντικό του σώματος. Διώχνει επίσης και τις τοξίνες και επιτρέπει στο συκώτι να μεταβολίζει τα αποθεματικά του λίπους.

4. Καταναλώστε μικρά γεύματα: Τρώτε 5-6 μικρά γεύματα την ημέρα που αποτρέπουν την πείνα, δίνουν ενέργεια στο σώμα και κρατούν το πεπτικό σύστημα ενεργό, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.

5. Μην παραλείπετε γεύματα: Το να παραλείπετε κάποια γεύματα για να χάσετε βάρος είναι λάθος, διότι μειώνετε ο μεταβολισμός και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση περισσότερων τροφίμων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6. Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε πουρίνες, οι οποίες είναι ουσίες που το σώμα αγωνίζεται να μετατρέψει σε ενέργεια και να απαλλαγούμε από αυτές. Αυτές οι τροφές μπορεί να προκαλέσουν κόπωση, κατακράτηση υγρών και αύξηση βάρους. Προσπαθήστε να μείνετε μακρυά από τη ρέγγα, τα οστρακοειδή, τις φακές και τα καρύδια.

7. Πίνετε πράσινο τσάι: Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το μεταβολισμό μας (σε αντίθεση με την καφεΐνη).

8. Αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών: Αυτό θα σας δώσει ένα ισορροπημένο ενεργειακό εφοδιασμό, χωρίς να προκαλέσει απότομες αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

9. Μειώστε αλλά μην αποκλείσετε τελείως την πρόσληψη λίπους (τουλάχιστον το 15% των θερμίδων πρέπει να προέρχεται από λιπαρά) και να καταναλώνετε ακόρεστα κυρίως λιπαρά οξέα.

10. Προτιμήστε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και όχι απλούς υδατάνθρακες (που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα). Η καλύτερη στιγμή για να φάτε ένα γεύμα πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες είναι περίπου 1 ώρα μετά την άσκηση (ο οργανισμός μπορεί να χρησιμοποιήσει τις θερμίδες για να δημιουργήσει μυϊκό ιστό). Εάν αυξηθεί το επίπεδο της ινσουλίνης όταν τα ενεργειακά αποθέματα του σώματος είναι κενά, όπως μετά από μια προπόνηση, τότε τα θρεπτικά συστατικά θα απορροφηθούν από τα κύτταρα των μυών. Αντίθετα, αν αυξηθούν τα επίπεδα της ινσουλίνης όταν τα αποθέματα ενέργειας είναι γεμάτα, οι ουσίες που θα σταλούν στα λιπώδη κύτταρα, θα αποθηκεύονται ως λίπος.

Αυτή η προσπάθεια θα σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο με μία αποτοξινωτική τροφή, καθώς θα καθαρίσει πιό εύκολα ο οργανισμός σας από τις τοξικές ουσίες και θα μπορέσετε να χάσετε πιό γρήγορα αλλά και υγιεινά το βάρος.

Περισσότερα για Fitness - Δίαιτα - Διατροφή

-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger