Καρότο και Μπρόκολο: Δύο πολύ σημαντικές τροφές!



Το μπρόκολο και το καρότο δεν θα πρέπει να λείπουν απο τη διατροφή μας, γιατί είναι ιδιαίτερα ευεργετικά όσον αφορά στις ασθένειες και στη διατήρηση της νιότης.

Ας τα δούμε ένα ένα:

1. Μπρόκολα: Το μπρόκολα περιέχουν σουλφοραφάνη, μία ουσία που ενεργοποιεί συγκεκριμένα ένζυμα που προστατεύουν απο τις ασθένειες και τα καροτενοειδή leutin και zeaxanthin, που ενισχύουν τη δράση των ενζύμων. Ανάλογα ένζυμα προστατεύουν το DNA απο τις βλάβες που προξενούν οι καρκινογόνες ουσίες.
Τα μπρόκολα έχουν φυτικές ίνες και πρωτε'ί'νες, αλλά και σημαντικές ποσότητες βιταμινών, όπως η βιταμίνη C. Επίσης προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά με ελάχιστες θερμίδες.


2. Καρότα: Τα καρότα όπως θα έχετε ακούσει περιέχουν μεγάλες ποσότητες άλφα και βήτα καροτίνης. Οι καροτίνες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν απο τις ελεύθερες ρίζες. Σημαντικές έρευνες έχουν δείξει πως η βήτα-καροτίνη είναι καλύτερα να λαμβάνεται απο τις τροφές παρά απο τα συμπληρώματα. Από την άλλη η άλφα-καροτίνη είναι αυτή που που βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου, περισσότερο ίσως από τη βήτα-καροτίνη.
Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη C, ασβέστιο και κάλιο σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Να θυμάστε ότι τα μπρόκολα και τα καρότα, έχουν σημαντική θέση στις διατροφικές σας συνήθειες, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία σας και στην αντιγήρανση.

Περισσότερα για Fitness - Δίαιτα - Διατροφή

-->
 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger