Πως να χάσετε βάρος υγιεινά και γρήγορα!

Το ανθρώπινο σώμα είναι σαν μια μηχανή: χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει. Αυτή η ενέργεια είναι γνωστή ως θερμίδες. Συχνά, όμως, αφομοιώνει περισσότερες θερμίδες από ό, τι είναι ικανό να κάψει (το σώμα), και αυτό οφείλεται στην έλλειψη άσκησης και στη καθιστική ζωή. Αυτό τελικά, μας αναγκάζει να πάρουμε βάρος.

Πολλοί από εμάς θέλουμε τόσο απεγνωσμένα να χάσουμε το υπερβολικό βάρος, που είμαστε πρόθυμοι να ακολουθήσουμε δίαιτες της μόδας, οι οποίες λειτουργούν μόνο βραχυπρόθεσμα και προκαλούν βλάβες στην υγεία μας. Η υγειινή απώλεια βάρους είναι η μόνη επιλογή που έχει νόημα, αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Έτσι, τι είναι η υγειινή απώλεια βάρους;

Πρώτον, η κατανάλωση περισσότερων ωμών τροφίμων μπορεί να είναι ένας πολύ υγιής τρόπος για να χάσετε βάρος. Οι ωμές τροφές αυξάνουν τη ζωτικότητα, ενισχύουν την άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος, ρυθμίζουν το βάρος σας και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων.

Τρόφιμα όπως το κεχρί, το λάχανο, το κριθάρι και το μαϊντανό, μπορούν να συμπεριληφθούν στην καθημερινή διατροφή σας και να επιλύσουν πολλά προβλήματα, όπως η χρόνια κόπωση, το γαστρικό άλγος, τη δυσπεψία , τη ναυτία, τις αλλεργίες και τους έντονους πονοκεφάλους. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, περιέχουν τη σωστή ποσότητα της πρωτεΐνης, περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που δίνουν στο σώμα σας περισσότερη ενέργεια, είναι χαμηλά σε λιπαρά και περιέχουν πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Εάν τώρα μαγειρευτούν αυτά τα τρόφιμα, τότε, χάνεται ένα μεγάλο ποσοστό των πρωτε'ι'νών, οξειδώνονται τα λίπη, καταστρέφονται οι βιταμίνες και δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες και τοξίνες. Αλλά εάν τα τρώτε ωμά όπως αναφέραμε παραπάνω, τότε το σώμα σας θα απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό σε όλα τα όργανα, ιδιαίτερα στο ενδοκρινικό σύστημα, το πάγκρεας, το ήπαρ, τα νεφρά και τη σπλήνα.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ είναι τα τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος με υγιεινό τρόπο:

* Φύκια: τα φύκια έχουν μια εξαιρετική συγκέντρωση ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου και ιωδίου. Το ιώδιο κάνει καλό στον θυρεοειδή αδένα, ο οποίος βοηθά στην αφομοίωση των τροφίμων, ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού στο σώμα και μειώνει το υπερβολικό λίπος. Επίσης, πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα φύκια μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη.

* Stevia (Στέβια): είναι ένα φυτό της Νότιας Αμερικής του οποίου τα πράσινα φύλλα χρησιμοποιούνται ως γλυκαντική ουσία. Περιέχει μέταλλα και βιταμίνες Α και C. Η Stevia δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όπως η φρουκτόζη και η ζάχαρη και μειώνει την όρεξη και την επιθυμία για γλυκά.

* Ηλίανθος: οι σπόροι του φυτού αυτού είναι πλούσιοι σε βιταμίνες A και E, αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα λιπαρά οξέα, και ουσίες που βοηθούν το συκώτι να αφαιρέσει τα λίπη από το αίμα. Οι ηλιόσποροι περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β που τρέφουν τα επινεφρίδια. Οι άνθρωποι που είναι ελλιπής σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, δεν παράγουν τη σωστή ποσότητα των ορμονών και έχουν συχνά χαμηλή ενέργεια.

* Αλόη: αυτό το φαρμακευτικό φυτό που μοιάζει με κάκτο, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, το σαλικυλικό οξύ και τις ορμόνες των φυτών. Η γλυκομαννάνη σε Αλόη επιταχύνει την επούλωση των πληγών και βοηθάει στην παραγωγή νέων κυττάρων και διεγείρει το σχηματισμό του κολλαγόνου του συνδετικού ιστού. Επίσης, η αλόη έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο στομάχι και τα έντερα και διαρκεί μέχρι και 48 ώρες.

* Το κριθάρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (SOD ένζυμο, τα οποία υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα αερόβια κύτταρα και στα εξωκυττάρια υγρά). Εάν τρώτε πάρα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα έχετε βάλει στον οργανισμό σας πολλές τοξίνες και το κριθάρι διώχνει όλες τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες από το σώμα σας. Επιπλέον, το (SOD ένζυμο) σας προστατεύει από τη γήρανση που προκαλείται από αυτές τις τοξίνες.

* Λιναρόσποροι: περιέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, και είναι η πλουσιότερη πηγή σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, μειώνουν την χοληστερόλη και βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης.

* Μαϊντανός: αυτό το βότανο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C, β-καροτίνη και φθόριο, το οποίο προστατεύει την υγεία των οστών και των δοντιών. Η χλωροφύλλη είναι άφθονη μέσα στον μαϊντανό και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μυκητών και των βακτηριδίων, στην ανακούφιση της φλεγμονής, στην προστασία του στομάχου και των εντέρων από επιβλαβείς οργανισμούς, επίσης βοηθάει τους πνεύμονες να απαλλαγούν από τις τοξίνες που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Βοηθά επίσης στην εξάλειψη των τοξινών από τα νεφρά, το συκώτι και την ουροδόχο κύστη.

Εδώ είναι μερικά τρόφιμα που μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση των λιπών και να βοηθήσουν το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες:

* Το καρότο ρυθμίζει την εντερική λειτουργία και είναι διουρητικό.
* Η αγκινάρα διευκολύνει την πέψη των λιπών.
* Το γιαούρτι βοηθάει στην ισορροπία της εντερικής χλωρίδας.
* Ο μάραθος έχει χαμηλές σε θερμίδες και μπορεί να αποτοξινώσει τον οργανισμό μέσω της ούρησης. Επίσης, διαλύει τις πέτρες των νεφρών.
* Τα δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και έχουν μεγάλη δύναμη κορεσμού.
* Ο ανανάς ενισχύει την πέψη των πρωτεϊνών.
* Η ντομάτα βοηθά στη μείωση κατακράτησης υγρών.
* Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος.

Και μην ξεχνάτε:

Κάθε φορά που τρώμε αρκετά τρόφιμα, το στομάχι στέλνει ένα μήνυμα προς τον υποθάλαμο του εγκεφάλου για να σταματήσουμε την κατανάλωση, διότι το στομάχι είναι πλήρες.


 

Copyright © Πλάνο Δίαιτας Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger